Gå direkt till innehåll
Webbsänd konferens torsdag 17 september - ”Se skolans verkliga utmaningar – alla ska med”.

Pressmeddelande -

Webbsänd konferens torsdag 17 september - ”Se skolans verkliga utmaningar – alla ska med”.

Torsdag 17 september arrangerar Friskolornas riksförbund konferensen ”Se skolans verkliga utmaningar – alla ska med”.

- Alltför många elever lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. När skolor inte klarar det kompensatoriska uppdraget innebär det att unga riskerar att hamna fel i livet. Trots att det är väl känt vilka som är framgångsfaktorer för skolor så förefaller det vara svårt att fokusera på att åtgärda just dessa problem, säger Ulla Hamilton, vd Friskolornas riksförbund

Två tunga utredningar är nu på remiss. Tyvärr fokuserar deras förslag mestadels på organisatoriska frågor, nya myndigheter ska inrättas, resurser ska omfördelas. Men är det verkligen lösningen på skolans problem?

- Välkommen att ta del av aktuell forskning, lyssna på Skolinspektionens generaldirektör som talar om deras kvalitetsgranskning och hör friskolerektorer berätta om hur de jobbar för att se till att alla elever är med, oavsett bakgrund. Vi lovar ett spännande program hälsar Ulla Hamilton.

Ta del av hela programmet här. Konferensen börjar kl 09.00 och sänds via vår Youtube-kanal. Sändningen kommer att spelas in så det går att se programpunkterna i efterhand. Frågor till talarna kan ställas genom att skicka meddelande via Messenger på Facebook.

För kommentarer:
Ulla Hamilton, vd
072-529 27 70, ulla.hamilton@friskola.se

För upplysningar:
Ylva Skoogberg, presskontakt
072-222 78 04, ylva.skoogberg@friskola.se

 

Ämnen

Kategorier


Friskolornas riksförbund är branschorganisationen för fristående förskolor och skolor. Vi har drygt 500 medlemmar över hela Sverige som drivs av föreningar, kooperativ, stiftelser och aktiebolag. Totalt har våra medlemmar fler än 1200 verksamheter i olika storlekar och med olika pedagogiska inriktningar och sätt att arbeta.

Kontakter