Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Resestipendium på 25 000 till vinnaren i Friskolornas riksförbunds elevtävling

PRESSMEDDELANDE  

2009 10 14

Friskolornas riksförbund fyller femton år och firar det med en tävling för Sveriges alla friskoleelever. Temat för tävlingen är Min förebild, det kan vara en person, ett företag eller en organisation. Vinnaren och övriga pristagare får sina priser vid en prisutdelning på riksfinalen av Friskoledagen som firas i Kungsträdgården i Stockholm den 29 augusti.

Den som vill vara med i tävlingen ska på valfritt sätt beskriva sin förebild och motivera sitt val – samt blicka femton år framåt i tiden och beskriva sig själv då och hur förebilden påverkat ens liv. Formen är alltså helt fri – filma, rita, skriv, spela in en låt. Det enda som krävs är att det ska kunna visas på Internet.

- Det går cirka 180 000 elever i friskolor och vi hoppas att de verkligen vill visa vad de kan, säger Kjell-Olof Feldt, ordförande i Friskolornas riksförbund och jurymedlem.

Tävlingen pågår fram till den 15 maj.

Man kan tävla enskilt eller i grupp. Vinnare utses genom omröstning på Internet och av en jury.

Friskoledagen firas runt om i landet från maj och är också den en del av förbundets femtonårsjubileum.

Mer information på www.friskoledagen.se

 

 

För mer information kontakta:

Anna Rosenfeld, projektledare Friskoledagen, 0733 58 31 08, anna.rosenfeld@friskola.se

 

Ämnen


Friskolornas riksförbund är en branschorganisation för fristående förskolor och skolor. Vi ansluter förskolor, grundskolor, gymnasier och kompletterande skolor. Förbundet har idag cirka 850 medlemmar. Till våra viktigaste uppgifter hör att bilda opinion och skapa förståelse bland allmänheten för våra medlemmars verksamhet.

Kontakter