Gå direkt till innehåll
Li Jansson, Utbildningsföretagen och Ulla Hamilton, Friskolornas riksförbund
Li Jansson, Utbildningsföretagen och Ulla Hamilton, Friskolornas riksförbund

Pressmeddelande -

​Reepaluutredningens jättemiss: analyserat fel bolag

Utredningen om vinstbegränsningar i friskolor och privata vårdbolag som Ilmar Reepalu leder har analyserat fel bolag. Bland bolagen i analysen återfinns till exempel Skid-VM i Falun AB, en Albansk kulturförening i Trelleborg, det kommunala näringslivsbolaget Karlsborgs Utveckling AB och Riksorganisationen för Sveriges Motorcyklister.

Det framkommer i en debattartikel av Ulla Hamilton, vd Friskolornas riksförbund och Li Jansson, Utbildningsföretagen, i SvD Näringsliv idag.

Ulla Hamilton och Li Jansson skriver att:

”Utredaren till rapporten om vinstbegränsningar har alltså begått ett allvarligt metodologiskt misstag i att inte analysera vilka företag som inkluderas i den statistik han drar långtgående slutsatser ifrån. En annan tänkbar förklaring är att vederbörande struntat i att analysera statistiken för att snabbt få ett underlag som passar beställarens ideologiska övertygelse att begränsa vinsterna. Oavsett vilken förklaring som är sann är det oacceptabelt att underlaget i en offentlig utredning håller så här låg kvalitet. Ett anständighetskrav är att analysen av utbildningsbranschen åtminstone bygger på rätt urval av företag.”

Läs hela artikeln här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Friskolornas riksförbund är branschorganisationen för fristående förskolor och skolor. Vi har drygt 500 medlemmar över hela Sverige som drivs av föreningar, kooperativ, stiftelser och aktiebolag. Totalt har våra medlemmar fler än 1200 verksamheter i olika storlekar och med olika pedagogiska inriktningar och sätt att arbeta.

Kontakter

Relaterat innehåll