Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommuners och fristående förskolors ansvar

Sveriges Kommuner och Landsting och Friskolornas riksförbund genomför nu en serie konferenser för att stödja både kommuner och fristående förskolor i deras respektive ansvar.

De fristående förskolorna är idag en självklar del av den svenska förskolan. Lika villkor ska gälla för fristående och kommunala utförare, vilket betonas bland annat i den nya skollagen. Det är kommunerna som godkänner, ger bidrag och utför tillsyn över fristående förskolor. Skolinspektionen granskar i sin tur hur kommunerna sköter sin tillsyn.

Konferensen vänder sig i första hand till ansvariga i kommunerna för godkännande och tillsyn av fristående förskolor samt till verksamhetsansvariga för fristående förskolor. Vänligen observera att konferensen inte handlar om hur bidragen till fristående förskolor ska beräknas.

All info om evenemangen

Platser: Lund 10 maj, Stockholm 14 juni, Lycksele 16 juni och Götebrog 7 september

Arrangör: Friskolornas riksförbund och Sveriges Kommuner och Landsting

Journalister som vill närvara anmäler sig till:
magnus.johansson@friskola.se
08-762 78 04

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Friskolornas riksförbund är en branschorganisation för fristående förskolor och skolor. Vi ansluter förskolor, grundskolor, gymnasier och kompletterande skolor. Förbundet har idag cirka 1000 medlemmar. Till våra viktigaste uppgifter hör att bilda opinion och skapa förståelse bland allmänheten för våra medlemmars verksamhet.

Kontakter

Relaterat innehåll