Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Friskoledagen firas i Kungsträdgården på söndag den 29 augusti

PRESSMEDDELANDE  

På söndag den 29 augusti kl 12.00–14.00 firas Friskoledagen i Stockholm.

– Det här är vårt sätt att visa upp den mångfald som finns inom friskolorna och vad friskolorna har betytt och betyder för den svenska skolutvecklingen. Allt fler barn och ungdomar, från förskola till gymnasium, går i friskola, säger Carl-Gustaf Stawström, kanslichef på Friskolornas riksförbund.

Kjell-Olof Feldt, ordförande i Friskolornas riksförbund, inviger dagen kl 12.00. Marie Granlund (s) och Mats Gerdau (m) debatterar friskolan. Elever från friskolor från hela Stockholm framträder med sång och musik, artisterna Amy Diamond och Timo Räisänen,även de friskoleelever, uppträder också. Alla som kommer till Kungsträdgården får prova på flera olika skolämnen – allt från naturvetenskap till musik.

Friskolornas riksförbund fyller 15 år i år och firar det genom att tillsammans med friskolor runt om i landet ordna Friskoledagar.

Hela programmet finns på www.friskoledagen.se.

 

För mer information:

Carl-Gustaf Stawström

kanslichef

08-762 77 01

carl-gustaf.stawstrom@friskola.se

 

Anna Rosenfeld

projektledare

0733-58 31 08

anna.rosenfeld@friskola.se

Ämnen

Kategorier


Friskolornas riksförbund är en branschorganisation för fristående förskolor och skolor. Vi ansluter förskolor, grundskolor, gymnasier och kompletterande skolor. Förbundet har idag cirka 850 medlemmar. Till våra viktigaste uppgifter hör att bilda opinion och skapa förståelse bland allmänheten för våra medlemmars verksamhet.

Kontakter

Relaterade event