Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ökade entreprenadmöjligheter för skolor skulle gynna eleverna

Större möjligheter för både grundskolor och gymnasieskolor att lägga ut undervisning på entreprenad skulle komma eleverna till godo. Det framhåller Friskolornas riksförbund i sitt yttrande över betänkandet Mer om fristående skolor och enskild förskoleverksamhet.

- Både mindre friskolor och mindre kommunala skolor skulle ha nytta av ökade möjligheter att lägga ut undervisning på entreprenad. Ökat samarbete mellan skolor, oavsett ämne och anordnare, skapar förutsättningar för att ge eleverna bästa möjliga kvalitet på deras utbildning, säger Carl-Gustaf Stawström, kanslichef på Friskolornas riksförbund.

För grundskolans del gäller det i första hand möjlighet att köpa undervisningstimmar i de praktisk-estetiska ämnena och moderna språk. På gymnasiesidan finns ett behov av att köpa undervisningstimmar för att ge eleverna ett ökat utbud av kurser och fördjupning.

Utvidgade entreprenadmöjligheter skulle inte frånta huvudmannen ansvaret för att se till att utbildningen håller god kvalitet och att elevens rättssäkerhet tillgodoses.

Remissyttrandet tar också upp frågor om ett slopat krav på minst 20 elever för att få starta skola, ansökningsförfarandet för att få starta skola och bidrag till pedagogisk omsorg.


Kontakt:
Carl-Gustaf Stawström
kanslichef
08-762 77 01

Magnus Johansson
informatör
08-762 78 04

 

Friskolornas riksförbund är en branschorganisation för fristående förskolor och skolor. Vi ansluter förskolor, grundskolor, gymnasier och kompletterande skolor. Förbundet har idag cirka 830 medlemmar. Till våra viktigaste uppgifter hör att bilda opinion och skapa förståelse bland allmänheten för våra medlemmars verksamhet.

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Relaterat innehåll