Följ Friskolornas riksförbund

​Friskolerektor är årets skolledare

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2018 11:42 CET

Hans Jakobsson, rektor på fristående ABB Industrigymnasium fick idag Stora Skolledarpriset. Bakom priset står Skolledarförbundet.

Hans Jakobsson får priset med följande motivering:

”…en skolledare med extraordinärt stark drivkraft att hela tiden förbättra sin verksamhet såväl vad avser kunskapsresultat som trivsel och engagemang hos elever och personal. Under hans tydliga ledning har verksamheten lyckats bryta begränsande mönster och skapat en kultur präglad av delaktighet, respekt och framtidstro där eleverna når synnerligen goda resultat. Genom ett omfattande samarbete med externa partners har han också gjort sin skola till ett nav för utvecklingen i regionen.”

I juryn för priset ingår Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och landsting, SKL, Friskolornas riksförbund, Studentlitteratur, Sveriges Elevkårer samt Sveriges Elevråd, Svea, och Sveriges Skolledarförbund.

- Stort grattis till vår medlem! Det är oerhört viktigt att uppmärksamma personerna som leder bra verksamheter och hur de arbetar. Det är människorna i skolorna som är avgörande. Genom att lyfta fram och sprida goda exempel kan flera skolor bli så här bra skolor, säger Ulla Hamilton, vd för Friskolornas riksförbund och representant i juryn för Stora Skolledarpriset.

Skolledarnas pressrelease

Friskolornas riksförbund är branschorganisationen för fristående förskolor och skolor. Vi har drygt 500 medlemmar över hela Sverige som drivs av föreningar, kooperativ, stiftelser och aktiebolag. Totalt har våra medlemmar fler än 1200 verksamheter i olika storlekar och med olika pedagogiska inriktningar och sätt att arbeta.